الطريقتين دول من الطرق التقليدية جدا لعمل القلقاس يارب العرايس الجداد والمبتدئات اللي عايزين يتعلمو يدخلو بسرعة
اولا القلقاس الاحمر
لو ولادك مبيحبوش القلقاس ومبياكلهوش الطريقة دي بتخليه عامل زى البطاطس المطبوخة وطبعا مافيش حد بيكره البطاطس
ثوم مفري كثير + كسبرةة حب مطحونة
يحمر في السمن او الزيت ويضاف اليه الطماطم المعصورة لغاية ما تتسبك وتحطي فيه القلقاس المقطع وطبعا لغاية مايستوي وبالهنا والشفا
ثانيا : القلقاس الاخضر
دي طبعا مميزة عن اللي فاتت
تجيبي ثوم مفري + كسبرة حب ويحمر في الزيت او السمنه
وفي الخلاط تحطي كسبرة خضراء اكثر من ربطتين بشويه +ربع كوب ماء
ويضرب لغاية ما يبقي عصير
وتحطيه علي الثوم هاتشمي علي طول ريحة حلوة
تحطي بعد كدة القلقاس المقطع وسيبيه لغاية ما يستوى وما تنسيش الملح والبهارات
وبالهنا والشفا